Фемида

Перейти к содержимому раздела

Бесплатная юридическая консультация от юриста онлайн в Украине

Бесплатные консультации юриста и юридическая помощь в Украине. Юридическая консультация онлайн от юристов и адвокатов

Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

На нашем сайте вы можете получить услугу – бесплатная консультация от юристов и адвокатов онлайн.
Регистрация на юридическом сайте
Для того чтобы получить бесплатную юридическую консультацию от наших юристов и адвокатов пройдите простую регистрацию. Регистрация займет не более 30 секунд и вы сразу будете зарегистрированы на сайте под вашим логином и паролем. Если одновременно при регистрации не вошли в аккаунт, войдите в него с помощью логина и пароля который вы вводили при регистрации.

Далее, в нужном разделе права оставьте Ваш юридический вопрос или создайте тему с проблемным вопросом по праву для получения ответа от юристов и адвокатов онлайн нашего сайта. Консультации в пределах нашего сайта абсолютно бесплатны, и требуют от вас конкретики в вопросе и детального описания его нам, если вы более детально раскроете вашу проблему в Вашем вопросе к нам, тогда мы сможем дать вам точечную консультацию и решение вопроса.

Мы как специалисты с большим опытом в сфере юриспруденции предоставляем наши бесплатные консультации исключительно для всей Украины, а также тем кто живет за границей и иностранцам без исключений. Наш сайт дает вам возможность как решить вашу проблему так и найти юридические ответы уже на решенные проблемы наших посетителей так и клиентов!

На данный момент на нашем сайте зарегистрировано более 2600 пользователей и нами предоставлено более 5000 бесплатных консультаций от юриста онлайн. Наша бесплатная юридическая консультация от нашей команды юристов и адвокатов готова предоставить вам решение ваших вопросов!

Страницы 1

Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться

РСС

Юридическая консультация на тему Договір купівлі продажу в Україні 1

1

Re:

Договір купівлі продажу

Так склалось, що договір купівлі продажу будь-якого майна це офіційне оформлення і передача майна від одного власника до іншого. В будь-якій державі світі, в тому числі і в Україні, існують правила передачі майна від однієї сторони до іншої. Українське законодавство за договором купівлі-продажу регулюється Цивільним кодексом України, а також рядом законів про захист прав споживачів, і міжнародними актами і договорами як Конвенція ООН «Про договори міжнародної купівлі-продажу» від 11 квітня 1980 року.

Існують різни види договорів, як від стандартного купівлі продажу, поставки, міни, попередніх договорів і інших. В даній статті ми розглянемо основні норми і ознаки які повинні бути в договорі, хто має право оформляти такі договори та інші нюанси.

Основні ознаки в договорі купівлі продажу в Україні

За договором купівлі продажу, одна сторона передає чи зобов’язується передати майно або товар другій стороні. В даному випадку одна сторона продавець яка передає товар, а інша друга сторона покупець, яка отримає товар у власність. Друга сторона, покупець повинна сплатити певну грошову суму за покупку товару або майно у продавця.

Метою договором купівлі продажу є зміна право власника товару або майна.

Сторонами у договорі купівлі-продажу є: продавець та покупець. Продавець – сторона у договорі купівлі-продажу, яка передає у власність другій стороні товар або майно. Покупець – сторона у договорі купівлі-продажу, яка може бути як фізична або юридична особа чи держава, та приймає чи зобов’язується прийняти товар за певні кошти.

Форма договору купівлі-продажу: усна або письмова. Здебільшого більшість договорі купівлі продажу оформляються письмово, а відповідно деякі договори підлягають оформлення у нотаріуса.  Так, нотаріально підлягають оформлення договори купівлі-продажу:  земельної ділянки, майнового комплексу, житлового будинку чи квартири. Також будь-яке інше нерухоме майнове оформляється як купівля-продаж укладається у письмовій формі і нотаріально оформляється.

Змістом договору купівлі продажу, можуть бути права то обов’язки сторін. Де ці права та обов’язки детально описуються в самому договорі, та діють для обох сторін.

Істотною умовою договору купівлі-продажу є товар, майнові права та право вимоги до сторін. Як правило, істотними умовами в договорі може бути тільки умови до товару і яким чином він буде передаватись від однієї сторони до іншої.

Зобов’язання сторін за договором купівлі-продажу

Обов'язком продавця є обов'язок передати товар покупцеві за таких умов: у встановленій договором кількості, у погодженому асортименті, у відповідній комплектності та в комплекті товару, якості товару, в тарі або в упаковці, якщо інше не встановлено договором або не випливає із суті зобов'язання. Якщо покупець без підстав не прийняв товар або відмовився його прийняти, то продавець має право вимагати від нього прийняти товар та оплатити його або відмовитися від договору.

При передачі товару від продавця до покупцеві, продавець повинен передати всю інформацію про товар і документи на товар. Документами на товар можуть бути сертифікати, технічний паспорт, документацію та інші документи на товар.

Момент передачі товару може біти встановлений в самому договорі, або за домовленістю сторін. Як правило, момент і в який спосіб передається товар вказується в самому договорі.

Обов'язком покупця є обов'язок отримати товар від продавця  за таких умов: прийняти товар та сплатити за нього певну грошову суму. Оплата товару повинна бути за умовами договору в строк вказаний в договорі, або з відстроченням, якщо це передбачено в договорі. Також, оплата може бути з попередньою оплатою, в кредит, з відстроченням платежу. В такому випадку всі ці умови обумовлюються попередньо між сторонами, і детально прописуються в договорі купівлі продажу.

Якщо у вас залишились питання щодо договору купівлі-продажу в Україні, ви можете їх задати нам і наш юрист онлайн на сайті може вам дати консультацію.

Для личной, платной консультации наши контакты: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net

Юридическая консультация на тему Договір купівлі продажу в Україні 1

Страницы 1

Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться

Новые юридические консультации

  • 28/03: Безопасность животных
  • 28/03: Чи можна займатися музикою у квартирі?
  • 27/03: Установка дополнительного счётчика холодной воды
  • 27/03: Отстрание по состоянию здоровья и оплата
  • 23/03: Видеозапись как доказательство в суде снятое на видеорегистратор
  • 22/03: Ошибочно перечислил деньги ФОПу
  • 22/03: Алименты если ответчик в плену
  • 21/03: Монитор с неисправностью хотят поменять на восстановлений
  • 21/03: Вопрос по ТЦК
  • 19/03: Способ общения и воспитания детей
  • 18/03: Оформили кредиты без моего ведома
  • 18/03: Медкомиссия в военкомате Украины
  • 18/03: Перевод пастбищенской земли в ОСГ
  • 15/03: Покупка квартиры
  • 13/03: звернення стягнення на предмет іпотеки
  • Информационный блок

    Часто задаваемые юридические вопросы