Re:
Скажіть будь ласка, чи можна усиновити дитину, особа яка не перебуває у шлюбі? Якщо так, то що для цього потрібно?
Бесплатная юридическая консультация от юриста онлайн в Украине
Бесплатные консультации юриста и юридическая помощь в Украине. Юридическая консультация онлайн от юристов и адвокатов
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Бесплатная юридическая консультация от юриста онлайн в Украине → Семейное право → Усиновлення дитини в Україні
Страницы 1
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
1
Re:
Скажіть будь ласка, чи можна усиновити дитину, особа яка не перебуває у шлюбі? Якщо так, то що для цього потрібно?
2
Re:
Доброго дня.
За законодавством, усиновити дитину може як сімейна пара, так і особа, що не перебуває в шлюбі.
Re:
Доброго вечора, у мене питання стосовно усиновлення дитини. Дитина записана на біологічного батька, з яким в шлюбі я не була, зараз я в шлюбі і мій чоловік хоче удочирити мою доньку. Біологічни батько не проти. Що нам для цього потрібно, де повинні подаватися документи, по місцю реєстрації чи по місцю проживання так як вони різні? І чи потрібна для цього прописка моя і дитини?
4
Re:
Доброго вечора, у мене питання стосовно усиновлення дитини. Дитина записана на біологічного батька, з яким в шлюбі я не була, зараз я в шлюбі і мій чоловік хоче удочирити мою доньку. Біологічни батько не проти. Що нам для цього потрібно, де повинні подаватися документи, по місцю реєстрації чи по місцю проживання так як вони різні? І чи потрібна для цього прописка моя і дитини?
Доброго дня.
Вам спочатку необхідно звернутись до служби у справах дітей за місцем реєстрації/проживання з відповідною заявою про усиновлення дитини. Рекомендується подавати заяву в місці де проживає дитина, так як співробітники прийдуть за вказаним місцем проживання для обстеження умов проживання дитини. Далі вам необхідно буде отримати висновок про доцільність усиновлення дитини і звертатись до суду для проведення даної процедури усиновлення через суд.
Документи для служби у справах дітей:
- копія паспорта або іншого документа, що засвідчує особу (у двох примірниках);
- копія свідоцтва про шлюб;
- висновок про стан здоров'я заявника;
- довідка про наявність чи відсутність судимості;
- копія свідоцтва про народження дитини;
- письмова згода батьків дитини на усиновлення, засвідчена нотаріусом, або згода того з подружжя, дитину якого усиновлює інший з подружжя, та документ, який засвідчує відсутність другого з батьків дитини;
Страницы 1
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Бесплатная юридическая консультация от юриста онлайн в Украине → Семейное право → Усиновлення дитини в Україні