Фемида

Перейти к содержимому раздела

Бесплатная юридическая консультация от юриста онлайн в Украине

Бесплатные консультации юриста и юридическая помощь в Украине. Юридическая консультация онлайн от юристов и адвокатов

Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

На нашем сайте вы можете получить услугу – бесплатная консультация от юристов и адвокатов онлайн.
Регистрация на юридическом сайте
Для того чтобы получить бесплатную юридическую консультацию от наших юристов и адвокатов пройдите простую регистрацию. Регистрация займет не более 30 секунд и вы сразу будете зарегистрированы на сайте под вашим логином и паролем. Если одновременно при регистрации не вошли в аккаунт, войдите в него с помощью логина и пароля который вы вводили при регистрации.

Далее, в нужном разделе права оставьте Ваш юридический вопрос или создайте тему с проблемным вопросом по праву для получения ответа от юристов и адвокатов онлайн нашего сайта. Консультации в пределах нашего сайта абсолютно бесплатны, и требуют от вас конкретики в вопросе и детального описания его нам, если вы более детально раскроете вашу проблему в Вашем вопросе к нам, тогда мы сможем дать вам точечную консультацию и решение вопроса.

Мы как специалисты с большим опытом в сфере юриспруденции предоставляем наши бесплатные консультации исключительно для всей Украины, а также тем кто живет за границей и иностранцам без исключений. Наш сайт дает вам возможность как решить вашу проблему так и найти юридические ответы уже на решенные проблемы наших посетителей так и клиентов!

На данный момент на нашем сайте зарегистрировано более 2600 пользователей и нами предоставлено более 5000 бесплатных консультаций от юриста онлайн. Наша бесплатная юридическая консультация от нашей команды юристов и адвокатов готова предоставить вам решение ваших вопросов!

Страницы 1

Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться

РСС

Юридическая консультация на тему Аліменти в Україні: як подати до суду, нюанси 1

1

Re:

Аліменти в Україні

Стягнути аліменти в Україні можливо двома шляхами, добровільно платник сам буде платити за домовленістю сторін, або через суд шляхом подачі заяви або позову на стягнення аліментів. Зупинимося на питанні: «як подати на аліменти в Україні?». Скласти заяву на аліменти можливо як самому заявникові, так і у фахівця в сімейному праві, а саме: у юриста / адвоката по аліментах.

Новий закон про аліменти вніс деякі корективи в подачу позовів і заяв. Це необхідно щоб розвантажити суди від хвилі позовів на стягнення аліментів шляхом винесення судового наказу від поданого саме заяви на аліменти. Отже, якщо ви хочете скласти заяву на аліменти, то ми надамо зразок (шаблон) на що звернути увагу при складанні такої заяви.

Позовна заява про стягнення аліментів / заяву на стягнення аліментів

В першу чергу потрібно написати в який ви суд будете подавати. Якщо діти проживають з вами і у вас є довідка про склад сім'ї, ви можете подавати в суд за своїм місцем проживання / реєстрації. В іншому випадки - за місцем реєстрації відповідача. Далі ви вказуєте дані сторін і переходите до самої заяви і даєте повну картину, чому вам потрібна допомога, в якій сумі, і вказуєте яке на даний момент у вас матеріальне становище.

В кінці вказуєте в якій сумі хочете стягнути аліменти в твердій грошовій сумі, або від частини доходів. У доповненні після закінчення заяви вказуєте кількість документів і копії для суду. Це правило діє і на подачу позову до суду на стягнення аліментів у разі зміни назви самого документа, і норм процесуального права на стягнення аліментів.

Мінімальні аліменти в Україні

Мінімальні аліменти в нашій країні вказані як прожитковий мінімум, а саме не менше 50% від прожиткового мінімуму. Новий закон про аліменти також дає роз'яснення, що їх можна підняти і понад даної суми. Якщо платник може забезпечувати дитину, але при цьому позивач повинен довести факт забезпеченості другої сторони, наприклад поїздки за кордон, високу зарплату і т.п.

Також держава встановлює мінімальний поріг, при якому обов'язково повинні сплачуватися аліменти. При цьому він пов'язаний з бюджетом який приймається щороку.

Як платити аліменти

Оплата аліментів проводитися за рішенням суду через виконавчий лист. Даний виконавчий лист повинен прийти вам на роботу, якщо ви працюєте офіційно і стягуватися щомісяця оплата на користь одержувача аліментів. В випадку якщо ви безробітний, то виконавчий лист залишиться у виконавчій службі, і вона буде виставляти вам борг, виходячи з середньої зарплати по регіону. Варто не забувати про борг за аліменти, при якому можуть бути не приємні обмеження.

Аліменти на дитину: аліменти на двох дітей

Внизу ми вказали маленький ракурс (таблицю) і «шпаргалку» для тих, хто хоче подавати аліменти через суд, що аліменти на одну дитину встановлений в розмірі чверті доходу, а двох дітей в розмірі однієї третини доходу платника аліментів. Аліменти це в основному обов'язок утримувати свою дитину, дружину, батьків яка визначена Сімейним кодексом України. Аліменти бувають різними за своєю природою, але в основному їх подають на утримання дітей.

Гострі питання по аліментам

На який розмір аліментів можна подати?
Аліменти бувають двох типів: від частини доходу, або у твердій грошовій сумі.
Від частини доходів це: ½, 1/3, ¼, 1/6, ... і т.д і т.п
У твердій грошовій сумі: 500 грн, 1000 грн, 2500 грн, та інші суми.

Хто може подати позов до суду на аліменти?
Та сторона, яка потребує матеріальну допомогу. Наприклад, мати з дитиною проживає окремо від чоловіка, може подати позов до суду на стягнення суми аліментів.

Платитися судовий збір при подачі позову/заяви в суд на стягнення аліментів?
Позов/заява до суду на аліменти подається без оплати судового збору.

До якого суду звертатися на стягнення аліментів?
Ви можете самостійно вибрати в який суд вам звертатися: за місцем вашого проживання або за місцем проживання на того кого подаєте такий позов до суду.

Що робити після винесення рішення суду на стягнення аліментів?
Ви отримаєте рішення суду і виконавчий лист. Виконавчий лист потрібно застосувати шляхом звернення до виконавчої служби із заявою.

До якого віку стягуються аліменти?
Аліменти стягуються до 18 років.

Можна подати позов до суду для стягнення аліментів після 18 років?
Так ви можете звернутися для стягнення аліментів і після 18 років, при цьому необхідно звертатися в суд для такого стягнення, при цьому дитина повинна продовжувати вчитися і батько дитини матеріально може допомагати дитині аліментами.

Як скласти позов/заяву до суду на аліменти?
Позов до суду на аліменти доручіть складати досвідченим юристам з знаннями і застосуваннями норм Сімейного права. Звернувшись до моїх контактів внизу ви отримаєте необхідний результат і юридичний супровід.

Якщо у вас є питання задавайте їх на нашому форумі тут.

Для личной, платной консультации наши контакты: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net

Юридическая консультация на тему Аліменти в Україні: як подати до суду, нюанси 1

Страницы 1

Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться

Новые юридические консультации

  • 28/03: Чи можна займатися музикою у квартирі?
  • 27/03: Установка дополнительного счётчика холодной воды
  • 27/03: Отстрание по состоянию здоровья и оплата
  • 23/03: Видеозапись как доказательство в суде снятое на видеорегистратор
  • 22/03: Ошибочно перечислил деньги ФОПу
  • 22/03: Алименты если ответчик в плену
  • 21/03: Монитор с неисправностью хотят поменять на восстановлений
  • 21/03: Вопрос по ТЦК
  • 19/03: Способ общения и воспитания детей
  • 18/03: Оформили кредиты без моего ведома
  • 18/03: Медкомиссия в военкомате Украины
  • 18/03: Перевод пастбищенской земли в ОСГ
  • 15/03: Покупка квартиры
  • 13/03: звернення стягнення на предмет іпотеки
  • 13/03: Нет возможности выплатить кредит
  • Информационный блок

    Часто задаваемые юридические вопросы