Re:
Добрий день. Коротко намалюю суть дуже цікавого питання. В травні 2017 року я звертаюсь до суду першої інстанції з позовною вимогою перевести мене з пенсії по інвалідності відповідно ЗУ "Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування" на пенсію по інвалідності відповідно до ЗУ "Про державну службу", та прошу зобовязати Пенсійний фонд для розрахунку пенсії застосувати довідку про заробітну плату видану моїм колишнім роботодавцем № 4 від 01.02. 2017 в якій вказаний період заробітної плати з 01.05.2016 по 31.01.2017. До позовної заяви додана відмова Пенсійного фонду про перевід від 30.03.2017. Судом першої інстанції мої позовні вимоги задоволені в повному обсязі. Пенсійний фонд подає апеляційну скаргу і апеляційний суд в тому ж самому 2017 році, рішення суду першої інстанціїї скасовує. Я подаю касацію яка розглядається до 2019 року.
Тим часом в лютому 2019 року я знову звертаюся до ПФ з новою заявою перевести мене з пенсії по інвалідності відповідно ЗУ "Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування" на пенсію по інвалідності відповідно до ЗУ "Про державну службу". Пенсійний фонд іншим своїм листом в березні 2019 року відмовляє мені. Я вдруге звертаюся з позовною заявою до суду першої інстанції з тією ж вимогою про перевід і прошу при розрахунку пенсії застосувати довідку про заробітну плату вже за інший період а саме за 2019 рік. Суд першої інстанції відкриває справу як таку що відповідає всім вимогам КАСУ. І тут Верховний суд скасовує рішення апеляційного суду і залишає рішення суду першої інстанціїї по першому позову в силі. Тоді суддя по другому позові залишає справу без розгляду так як між сторонами вже є рішення суду яке набрало законної сили з того самого предмету і з тих самих підстав. Так ось питання чи варто мені пробувати касацію? Адже по двох позовах є дійсно одна і та ж вимога про перевід на пенсію згідно ЗУ "Про державну службу", але рідні періоди зарплати для обчислення пенсіїї і різні терміни звернення до Пенсійного і різні відмови Пенсійного, чи можна це вважати різними обставинами позову?