Re:
Доброго дня.
Є будинок з 2 власниками на правах спільної часткової власності (1/3 та 2/3).
Я як власник 1/3 частини будинку володію 1 кімнатою, кухнею, коридором, санвузлом та погребом. В будинку 2 окремі входи, різні особові рахунки на оплату комінальних послуг і моя частина повністю ізольована від другого співвласника.
Хочу продати свою частину, але покупець не згідний на договір дарування, а лише на договір купівлі-продажу.
Згідно ст.362 ЦК співвласник будинку має першочергове право на покупку іншої частки будинку. Справа в тому що другий співвласник всіляко уникає інформування про продаж моєї частки. За адресою реєстрації(в другій частині будинку) він не проживає, відправляв листи від нотаріуса, то він просто їх не отримує(листи повертаються відправнику з причиною що вийшов термін зберігання у відділенні поштового зв"язку). Нотаріус каже що потрібно щоб другий співвласник або отримав цей лист, тобто повідомлення про особисте вручення з підписом адресата(хоча це малоймовірно) - і ми чекаємо місяць з моменту отримання листа або нотаріальна відмова від першочергового права покупки моєї частки(що взагалі - неможливо).
Як бути? Можливо є варіант звертатись до суду, але ж на суді співвласник може заявити що йому нічого не приходило (лист з пошти).