Фемида

Перейти к содержимому раздела

Бесплатная юридическая консультация от юриста онлайн в Украине

Бесплатные консультации юриста и юридическая помощь в Украине. Юридическая консультация онлайн от юристов и адвокатов

Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

На нашем сайте вы можете получить услугу – бесплатная консультация от юристов и адвокатов онлайн.
Регистрация на юридическом сайте
Для того чтобы получить бесплатную юридическую консультацию от наших юристов и адвокатов пройдите простую регистрацию. Регистрация займет не более 30 секунд и вы сразу будете зарегистрированы на сайте под вашим логином и паролем. Если одновременно при регистрации не вошли в аккаунт, войдите в него с помощью логина и пароля который вы вводили при регистрации.

Далее, в нужном разделе права оставьте Ваш юридический вопрос или создайте тему с проблемным вопросом по праву для получения ответа от юристов и адвокатов онлайн нашего сайта. Консультации в пределах нашего сайта абсолютно бесплатны, и требуют от вас конкретики в вопросе и детального описания его нам, если вы более детально раскроете вашу проблему в Вашем вопросе к нам, тогда мы сможем дать вам точечную консультацию и решение вопроса.

Мы как специалисты с большим опытом в сфере юриспруденции предоставляем наши бесплатные консультации исключительно для всей Украины, а также тем кто живет за границей и иностранцам без исключений. Наш сайт дает вам возможность как решить вашу проблему так и найти юридические ответы уже на решенные проблемы наших посетителей так и клиентов!

На данный момент на нашем сайте зарегистрировано более 2600 пользователей и нами предоставлено более 5000 бесплатных консультаций от юриста онлайн. Наша бесплатная юридическая консультация от нашей команды юристов и адвокатов готова предоставить вам решение ваших вопросов!

Бесплатная юридическая консультация от юриста онлайн в Украине → Договорное право → Договір оренди та який податок потрібно сплачувати за оренду житла?

Страницы 1

Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться

РСС

Юридическая консультация на тему Договір оренди та який податок потрібно сплачувати за оренду житла? 8

1

Re:

Доброго дня! Скажіть який механізм оплати податку за квартирантів?      Я, як власниця житла (приватного сектору) не планую складати з квартирантами договір. І взагалі чи можна НЕ складати договір (бо люди мені знайомі і я їм довіряю)?  А податок я хочу чесно платити сама, щоб до мене не було претензій з боку держави.  І ще скажіть як правильно вирахувати цей податок?  Вони будуть проживати у будинку самі без хазяїв, мають платити за комунальні послуги самі, а мені окрему суму за найм (3.000). Я так розумію податок має бути саме із суми 3.000 ?  І ще раз питання - який механізм оплати податку, куди звертатися і які документи представляти?

2

Re:

vita.vita пишет:

Доброго дня! Скажіть який механізм оплати податку за квартирантів?      Я, як власниця житла (приватного сектору) не планую складати з квартирантами договір. І взагалі чи можна НЕ складати договір (бо люди мені знайомі і я їм довіряю)?  А податок я хочу чесно платити сама, щоб до мене не було претензій з боку держави.  І ще скажіть як правильно вирахувати цей податок?  Вони будуть проживати у будинку самі без хазяїв, мають платити за комунальні послуги самі, а мені окрему суму за найм (3.000). Я так розумію податок має бути саме із суми 3.000 ?  І ще раз питання - який механізм оплати податку, куди звертатися і які документи представляти?

Доброго дня.

Вам необхідно скласти формальний договір оренди житла, це з одного боку вас захистить з іншого у вас будуть всі підстави не приховуючи сплачувати податки за оренду житла. Оренда житла вимагає з вас по закону сплачувати такі податки: 18% ПДФЛ + 1,5 % військовий збір що в сумі дає 19,5%. Сплачувати податки повинні кожний квартал, а  кожного року до 1 травня вам необхідно буде подати декларацію про доходи та відобразити як ваші доходи, так і сплату податків. Сплачувати податки ви зобов’язанні на рахунок податкової вашого району або міста де ви проживаєте, а суму податку розраховуйте з 3000 грн, як з орендної плати.

Для личной, платной консультации наши контакты: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net
Спасибо сказали: vita.vita1

3

Re:

Дякую Дмитро Костянтиновичу за відповідь! Скажіть іще з приводу договору - Його треба скласти з нотаріусом, чи можна знайти в інтернеті текст типового договору, роздрукувати і підписати нам з квартирантами самим. Буде такий договір мати юридичну силу?

4

Re:

Такий договір буде мати юридичну силу, і так ви маєте право взяти типовий договір і його скласти та підписати.

Для личной, платной консультации наши контакты: ☎️: 097-178-20-74 ✉️: urist_inform@ukr.net

5

Re:

Доброго дня! Хочу задати запитання в продовження моєї теми.  Я звернулась в безкоштовну юридичну консультацію свого міста щоб мене ще раз проконсультували з приводу сплати податків. Мені юрист сказав так "Ви не мали права брати квартирантів без того, щоб сперше зареєструватись як ФОП. Бо навіть якщо я склала договір через ріелтерське агентство і сама чесно піду в податкову щоб сплачувати податок - у мене будуть великі неприємності навіть до відповідальності по закону, будуть великі штрафи за незаконну діяльність. Я декілька раз уточнила - кажу що всі люди, які здають квартири мають попередньо ставати ФОПами? Каже - обов’язково, бо це по закону. Каже якщо ви не зареєструєтесь як ФОП, то навіть не думайте здавати житло в оренду.   Він правий?

6

Re:

Якщо коротко, якщо теоретично ви відкриєте ФОП, то ви повинні сплачувати за себе ЕСВ кожен місяць обов'язково, а також податки, на що ви об'єднав суму оренди та податки зробите висновок, що здавати в оренду житло взагалі не вигідно. На мій погляд, як я вказав вище так і рекомендую, обмежень не має для фіз осіб, але є у вас право оформити ФОП та здавати житло як ФОП.

7

Re:

Добро дня ще раз!))  Ви мене так гарно консультуєте, я вам щиро вдячна. В мене виникло ще одне важливе запитання.  Квартиранти в мене вже живуть, договір ми з ними склали (на 2 місяці).  Коли пройдуть ці два місяці і вони будуть виїжджати - які мої дії?  Мені треба в договорі написати якусь інформацію що орендарі вже не будуть проживати, або скласти якийсь окремий акт що мовляв жили з такого-то по такий-то час.  Це я маю на увазі для податкової.  Щоб я платила податок за квартирантів за конкретний термін і не більше. Бо можливо я більше не захочу тримати квартирантів, і щоб я могла це якось підтвердити для податкової.  Дякую заздалегідь за відповідь!

8

Re:

В вашему договорі повинна бути стаття на підставі чого зупиняється договір, а саме: закінчення терміну його дії. Отже, на підставі даної статті ви повинні скласти акт про здачу вам квартири на підставі зупинення дії договору, і все. Акт повинний бути складений вдвох примірниках, з підписами вас та особи яка орендувала житло.

Юридическая консультация на тему Договір оренди та який податок потрібно сплачувати за оренду житла? 8

Страницы 1

Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться

Бесплатная юридическая консультация от юриста онлайн в Украине → Договорное право → Договір оренди та який податок потрібно сплачувати за оренду житла?

Новые юридические консультации

• 13/03: брак телефона - магазин Алло
  • 02/03: Что делать с просроченными загранпаспортом
  • 28/02: Вступить в наследство
  • 22/02: Усна погроза нанесенням тілесних ушкоджень.
  • 16/02: Переоформление недвижимости
  • 29/01: Насколько опасны(ТЦК) сейчас поездки в Украину ?
  • 21/01: Не правомерные действия ОСББ
  • 18/01: Какая это статья?
  • 12/01: Звільнення директора ТОВ
  • 05/01: вступление в наследство
  • 22/12: Алименты
  • 22/12: Матері не віддає дитину бабуся
  • 22/12: Розподіл майна (квартири) при розлученні
  • 22/12: Армия и мобилизация в Украине
  • 20/05: Вождение в нетрезвом виде
  • Информационный блок

Часто задаваемые юридические вопросы