добрый день, интересует вопрос по поводу иска на исполнительную службу.
Подан админ. иск 10.08, ответ пришел 19.08 - Ухвала без руху, просили оплатить суд. сбор и еще несколько косяков исправить. Но я прочитал закон, и немного не правильного понял его (Собственно я подумал что можно подать вместо админ. позова - скаргу, что бы не платить судебный сбор), 20.08 я написал что бы оставили без руху (без объяснений), 23.08, приняли мою заяву. 20.08 я также сразу подал скаргу, потом 23.08 была Ухвала про принятия скарги, но видимо вторая сторона подала відзив, и 04.09 была ухвала про повернння, ведь это не подходит под мою проблему (как я понял можно подавать скаргу на решение суда, то есть протокол, а не постанову как в моем случае) соответственно, я все же решился подать иск опять в админ. суд, и оплатить суд сбор, но дождаться ответа на усунення недолiків. Подал я 10.09, и сейчас 16.09 висит ответ по поводу устранения ошибок:
Я написал по поводу продления срока "Відповідно до статті 28 Закону України "Про виконавче провадження", відповідач не виконав покладених на нього обов'язків щодо повідомлення про відкриття виконавчих проваджень. Зокрема, не надіслав рекомендованими поштовими відправленнями копії постанов про відкриття виконавчих проваджень NNN. Ознайомитися з матеріалами виконавчих проваджень на момент подання позову у мене не було можливості. Тому прошу суд поновити строки звернення до адміністративного суду, враховуючи те, що я, NNN, дізнався всю інформацію, необхідну для захисту своїх прав, свобод та інтересів, лише на момент подання позовної заяви." - Мне ответили на это: "Суд також пропонує позивачу уточнити позовні вимоги відповідно до ч.1 ст.5 КАС України із обґрунтуванням, чи дотримано ним строк звернення до суду з позовом. Судом встановлено, що ухвалою суду від nnn року у справі nnn позовну заяву nnn повернуто позивачеві у зв’язку із відкликанням позовної заяви, тобто позивач відкликав позовну заяву, не усунувши її недоліки відповідно до ухвали суду від nnn року щодо необхідності, зокрема, сплати судового збору" - Собственно:
1. Если я уточню, что неправильно понял закон и допустил ошибку (в чем мне и написали в ответе на скаргу), и вернулся к подаче админ иска, это будет считаться как "обґрунтуванням строку звернення до суду" ?
2. Если я оплачу судебный сбор и объясню как все есть, но судье это не понравится, мне вернут судебный сбор?
3. Также я просил суд : "визнати протиправними та скасувати виконавче провадження nnn, яке відкрито nnn року, з примусового виконання постанови nnn про адміністративне правопорушення від nnn року про накладання адміністративного стягнення за порушення nnn;"
"зобов’язати Управління забезпечення примусового виконання рішень у Херсонській області, в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) видалити nnn, nnn року народження, з Єдиного реєстру боржників."
Мне сказали на это: "Позивач просить суд визнати протиправними та скасувати чотири виконавчих провадження та зобов’язати відповідача видалити його з Єдиного Реєстру Боржників, що не відповідає змісту ч.1 ст.5 КАС України, оскільки приписи ст.5 КАС України не передбачає такого способу захисту як «скасування виконавчого провадження»"
Как мне стоит лучше исправить эти два пункта, возможно на:
"Визнати протиправними та скасувати постанову виконавчого провадження NNN від NNN року"
"Зобов’язати відповідача видалити інформацію про позивача з Єдиного реєстру боржників"
Спасибо большое за выделенное мне время.