Re:
Вітаю. Я маю інвалідність 3 групи з дитинства. В 2003 році, коли мені було 17 років, я отримав з військомату Довідку (замість військового квитка ) з наступним текстом:
Висновок про придатність до військової служби: обмежено придатний у в/час згідно ст. 70 Б гр. 1 Нак. МОУ №207-99р. Без військової підготовки обмежено здатний у в/час.
ВОС: 999000А, Військове звання: рядовий, Категорія: 2.
Видана 15.10.2003р.
Підпис військового комісара та печатка комісаріату.З іншої сторони довідки написано:
Повторний мед огляд 03.2008р.
Та штамп: Прийнят на облік 15.10.2003, підпис.Особисто я не проходив ВЛК оскільки в той час постійно був у лікарнях, до військомату були надані папери про мій основний діагноз. Але згодом до військомату були надані обстеження МСЕК, після чого мені на тій же самій довідці з військомату нижче дописали:
28.11.2003р. При Полтавському ОМВК визнаний непридатним зі зняттям з в/обліку по гр. 1 ст. 70 А Нак. 207/99р.
Підпис військового комісара та печатка комісаріату.
Більше ніяких штампів не має. На питання чому це не окрема довідка тоді відповіли, що цього достатньо.
Будучи впевненим, що я не військовозобов’язаний, дані я не оновлював, але дізнався що поштою мені надійшла повістка.
ВОД з Дії показав що зараз в реєстрі я військовозобов’язаний та перебуваю на обліку. Всі інші дані там відсутні ( ВЛК, зняття, виключення, звання, ВОС).
Підкажіть будь-ласка:
1) чи можу я зараз довести свою непридатність до військової служби з внесення запису в єдиний державний реєстр про непридатність до військової служби на підставі того, що в 2003 році я вже був визнаний непридатним?
2) чи можу я оформити відстрочку по інвалідності якщо в той же самий час буде розглядатися моє звернення чи судова справа з приводу виключення мене з військового обліку? Чи скориставшись правом відстрочки я погоджуюсь зі статусом військовозобов’язаного?