Re:
Доброго времени суток
Мне пришел и я получил рекомендованное письмо по Укрпочте от налоговой службе об оплате налога на недвижимость жилого помещения физического лица за период 01.01.2023 - 31.12.2023 . В тот период я был собственником жилья , сейчас не являюсь собственником
Я зашел в электронный свой кабинет и там никакого уведомления или информации что нужно платить налога на недвижимости нет
В налоговом кодексе есть 2 статьи которые друг другу фактически противоречат
42.1. Податкові повідомлення - рішення, податкові вимоги або інші документи з питань адміністрування податків, зборів, платежів, податкового контролю, у тому числі з питань проведення перевірок, звірок, адресовані контролюючим органом платнику податків, повинні бути складені у письмовій формі, відповідним чином підписані та у випадках, передбачених законодавством, завірені печаткою такого контролюючого органу і відображатися в електронному кабінеті.
42.5. У разі якщо платник податків не подав заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет, листування з платником податків здійснюється шляхом надіслання за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручаються платнику податків (його представнику).
42.1. в подпункте указано что должны - “відображатися в електронному кабінеті”
42.5. в подпункте указано - “якщо платник податків не подав заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет, листування з платником податків здійснюється шляхом надіслання за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення”
—------------------------
Подскажите пожалуйста
То что мне в электронный кабинет не пришло сообщение и вообще не видно информации что выставлена сумма для оплаты налога на недвижимость жилого помещения будет ли основанием не платить налог и возможность оспорить эту ситуацию если подадут в суд налоговая на меня ?