Re:
Добрый день.
Да, вы можете получить отсрочку от призыва по мобилизации.
Бесплатная юридическая консультация от юриста онлайн в Украине
Бесплатные консультации юриста и юридическая помощь в Украине. Юридическая консультация онлайн от юристов и адвокатов
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
16
Re:
Добрый день.
Да, вы можете получить отсрочку от призыва по мобилизации.
17
Re:
Доброго вечора
Підскажіть будь - ласка , мені 24 роки , раніше не служив , в кінці січні місяці я подав документи на контракт ,с самого початку мене не відправили до Навчального центру , постійно відтягували на кінець лютого - початок березня , але в кінці лютого трапилась війна , тепер мені говорять що я не підлягаю мобілізації ,а також відмінили весняний призив , тому я буду чекати поки не пройде "мобілізація та воєнне положення "
Можете пояснити , як в цій ситуації бути , як на дійсності є , що мені чекати і тд?
18
Re:
Доброго вечора
Підскажіть будь - ласка , мені 24 роки , раніше не служив , в кінці січні місяці я подав документи на контракт ,с самого початку мене не відправили до Навчального центру , постійно відтягували на кінець лютого - початок березня , але в кінці лютого трапилась війна , тепер мені говорять що я не підлягаю мобілізації ,а також відмінили весняний призив , тому я буду чекати поки не пройде "мобілізація та воєнне положення "
Можете пояснити , як в цій ситуації бути , як на дійсності є , що мені чекати і тд?
Доброго дня.
Ви може і не можете бути мобілізованим за певних обставин на даний час, але ви маєте право бути тим хто вступить до лав ЗСУ за контрактом. Звернітся до військомату де ви подавали документи, на даний час ці питання вирішуються дуже швидко.
19
Re:
Дякую за відповідь
20
Re:
Чи можуть зараз призвати обмежено -придатного за станом здоров'я до військової служби?є медкомісія,не служив хлопець ,з Харкова,а повістку дали в Чернівецькій області
21
Re:
Чи можуть зараз призвати обмежено -придатного за станом здоров'я до військової служби?є медкомісія,не служив хлопець ,з Харкова,а повістку дали в Чернівецькій області
Доброго дня.
Якщо є проблеми зі здоров'ям, і відповідно комісія може дати відсрочку від призиву до пів року.
22
Re:
Вітаю!
Після військової кафедри у ВУЗі присвоєно звання мол.лейтенант запасу ще у 2010р.
Військовий квиток не отримав через технічні проблеми у військовому комісаріаті (ВК)
З початком війни з власної ініціативи прибув на мобілізацію до ВК за місцем реєстрації. ВК підтвердили наявність наказу про присвоєння військового звання. Разом з тим відмовили у мобілізації через відсутній бойовий досвід.
Після цього звернувся до ВК іншого району. Повідомив що військового квитка немає. А особова справа у ВК іншого району (за місцем реєстрації).
Там мені видали тимчасове військове посвідчення зі званням Рекрут рядового складу. Після медкомісії прийняли на службу до нацгвардіі у званні солдат.
Майже через місяць служби мені зателефонували з ВК за місцем реєстрації з викликом на мобілізацію на вакантну посаду у званні м. лейтенанта.
Після того як повідомив що вже перебуваю на службі солдатом НГУ представник ВК сказав що це технічно неможливо і є грубим порушенням. Після чого просив надати копію наказу що засвідчить даний факт.
Чи дійсно у разі присвоєння звання офіцера запасу заборонено прийняття на службу як солдатом?
Чи можливі негативні наслідки?
Чи можливо тепер якимось чином перевестись посаду у офіцерському званні?
23
Re:
Доброго вечора.
Ви маєте право подати документи на перевід на нове місце проходження служби на офіцерське місце у відповідності до вашого звання. Чи мали право вас прийняти на службу на звання нижче? - Мали таке право, якщо вакантних посад не було і тимчасово вас призвали як рядового з майбутнім переведенням на посаду офіцера.
24
Re:
Скажите пожалуйста могу ли на новом месте без оформления как переселенец пройти медицинское обследование и получить инвалидность или другой статус?
25
Re:
Скажите пожалуйста могу ли на новом месте без оформления как переселенец пройти медицинское обследование и получить инвалидность или другой статус?
Добрый вечер.
Если будет временная регистрация, - то можно.
26
Re:
Здравствуйте. Я никогда не служил. Мне 42 . Двое детей. По профессии моряк. Сейчас перемещение лицо беженец. Пошел в военкомат стать на учет меня сразу же мобилизировали . Подскажите все ли правильно с юр.точки зрения и могу ли я обжаловать это решение?
27
Re:
Здравствуйте, с 2016 по 2021 год проходил воинскую службу по контракту, в 21 году был уволен, после начала мобилизации в первые дни не явился в свою часть за которой я закреплён, как резервист, недавно съездил в военкомат, там попросил мобилизационное распоряжение в свою часть, где я служил.( Дабы служить не где то,а в своей старой части)
Меня приняли на должность, однако на какой период я был мобилизован никто не говорит.
В отделе кадров воинской части сказали, что я являюсь мобилизированные, командование роты говорит мне, что я контрактник такой же как и другие люди заключившие контракт до начала военных действий.
По итогу как я понимаю резервистов я не являюсь, так как в первые дни после начала мобилизации я не прибыл в часть.
Подскажите в качестве кого я сейчас прохожу воинскую службу по мобилизации и какие сроки ?
Кто то говорит, что до 12 месяцев
Кто то говорит, что 12 месяцев + 3 месяца
Кто то говорит до указа президента...
В общем прошу у вас помощи разъяснить мне мою ситуацию.
Если вдруг война затянеться будут ли нас менять и как скоро?
28
Re:
Здравствуйте. Я никогда не служил. Мне 42 . Двое детей. По профессии моряк. Сейчас перемещение лицо беженец. Пошел в военкомат стать на учет меня сразу же мобилизировали . Подскажите все ли правильно с юр.точки зрения и могу ли я обжаловать это решение?
Добрый вечер.
Рекомендую смотреть ст. 23 ЗУ "Про мобилизационную подготовку и мобилизацию", там будут основания для получения отсрочки от призыва.
29
Re:
Здравствуйте, с 2016 по 2021 год проходил воинскую службу по контракту, в 21 году был уволен, после начала мобилизации в первые дни не явился в свою часть за которой я закреплён, как резервист, недавно съездил в военкомат, там попросил мобилизационное распоряжение в свою часть, где я служил.( Дабы служить не где то,а в своей старой части)
Меня приняли на должность, однако на какой период я был мобилизован никто не говорит.
В отделе кадров воинской части сказали, что я являюсь мобилизированные, командование роты говорит мне, что я контрактник такой же как и другие люди заключившие контракт до начала военных действий.По итогу как я понимаю резервистов я не являюсь, так как в первые дни после начала мобилизации я не прибыл в часть.
Подскажите в качестве кого я сейчас прохожу воинскую службу по мобилизации и какие сроки ?
Кто то говорит, что до 12 месяцев
Кто то говорит, что 12 месяцев + 3 месяца
Кто то говорит до указа президента...
В общем прошу у вас помощи разъяснить мне мою ситуацию.
Если вдруг война затянеться будут ли нас менять и как скоро?
Добрый вечер.
В данном случаи, есть приказ Президента Украины про мобилизацию и соответственно до момента отзыва его или до момента изменения все будут находиться на службе как мобилизованные. Если в период мобилизации подпишете контракт, то проходить будете по контрактной службе.
30
Re:
Сьогодні стала очевидцем того , як на блок посту всім під ряд проїжджаючим чоловікам дають повістки .Чи правомірно це наразі?Як на це реагувати та чи несем за собою якусь відповідальність неявка по такій повістці , якщо записали дані та попросили підпис ?