Re:
Здравствуйте, написал иск в суд(ниже по тексту), но суд ответил что оставляет дело без движения, пока не исправлю иск, можете помочь что именно я не правильно указал в иске:
Позовну заяву ОСОБА_1 до Інспектора ВРП Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області старшого лейтенанта поліції Тернового Афонія Олексійовича, про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення - залишити без руху.
Надати позивачу строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови серія ГАБ №570473 від 22 травня 2021 року
про притягнення до адміністративної відповідальтності,
подана в порядку ст. 286 КАС України)
Предмет позову.
Постановою Інспектора ВРПП Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області ст. лет. поліції Тернового Афонія Олексійовича серія ГАБ №570473 від 22 травня 2021 року мене, КСЮ було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 850 грн. за ст.163 КУпАП за те, що 22 травня 2021 року о 01:20 годині на автодорозі М02 км 390 зателефонував за номером 102 щоб перевірити справжність інспекторів поліції які мене зупинили, і хотіли отримати неправомірну вигоду від мене. Але на думку інспекторів я зробив хибний віклик.
Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, у тому числі тими, що використовуються особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, або свідками, а також працюючими в автоматичному режимі, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.
Вважаю, що постанова про притягнення мене до адміністративної відповідальності за вказане порушення є незаконною з наступних підстав.
Підстави звернення до суду.
22.05.2021 о 00.20 рухаючись авто дорогою М02 км 390 з міста Біла Церква в напрямку міста Сквира. На дорозі я помітив автомобіль державної авто інспекції, який стояв у лісосмузі. Через 5 хвилин даний автомобіль рухався за мною з червоним проблисковим маячком. Я зупинився, до мене підійшов інспектор патрульної служби і повідомив, що в мене не працює задня підсвітка номера і попросив мене вийти зі свого авто. Вийшовши з авто, я побачив, що дійсно підсвітка номера не працює. Потім інспектор попросив мене сісти в патрульну машину для роз'яснень. В машині знаходився капітан патрульної поліції, який повідомив мене про те, що я порушив правила дорожнього руху ст. 121 частина 6.
Відповідальність за дане правопорушення становить 850грн. І тоді він наголосив на тому, що ми можемо домовитись, а саме: « Всі ми люди, і можемо домовитись на місці за 500 грн!». Але, на жаль, на момент знаходження мене в автомобілі патрульної служби телефону зі мною не було, щоб зафіксувати дану розмову. Але під час спілкування з інспектором, я звернув увагу, що в автомобілі патрульної служби встановлений відео реєстратор і ведеться запис. Я відмовився домовлятися з інспектором, так як людина 2 хвилини тому назад вимагала від мене не правомірну вигоду для себе,. Після моєї відмови, я вийшов з авто і зателефонував на номер 102 и попросив перевірити чи дійсно Автомобіль Рено Докер з номерним знаком 0470 належить патрульній поліції, і люди які знаходяться в ньому дійсно відносяться до патрульної поліції.
У відповідь дівчина – оператор служби 102, мене ввічливо запитала: « Що трапилось?». Я повідомив що інспектор поліції пропонував домовитись за правопорушення на місці за 500грн., Дівчина на телефоні повідомила що до Вас прибуде екіпаж поліції який переконається у справжності цього патруля. Через 30 хвилин прибув екіпаж поліції. Патрульні підійшли до мене, і я розповів про ситуацію яка сталась і попросив перевірити відео з їх відео реєстратора. Це свідчило би про те, що я казав правду. Під час розмови після цих слів, один із інспекторів відійшов від мене і направився до патруля, а інший намагався вивідати чи в мене є ще якісь докази, про те, що вони вимагали хабар в розмірі 500 грн. Я відповів , що на момент знаходження мене в автомобілі патрульних при собі не було засобів для запису розмови, і що інших доказів в мене також немає.
Після другий патрульний відійшов від мене і пішов до машини патрульних. Вони довго про щось говорили і сперечались і лише через 10 хвилин вони повернулися до мене і повідомили, що на відео реєстраторі нічого немає, і що я очевидно все придумав о 02:00 ночі. Я зрозумів що відео в відео реєстраторі вже було затерте, і ті докази які в мене були не достатні. Я сказав, якщо так, навіщо мене запрошували сідати в автомобіль, чому відео реєстратор не працював в цей момент(зі слів інспекторів), якщо в момент зупинки і далі все пильнували на мобільний телефон капрал поліції, а момент коли капітан оголошує статтю і суму штрафу відсутній, так як капрал залишився на вулиці. Я розумію що знаходився в передмісті Білої Церкви і що патруль що мене зупинив і патруль що приїхав з одного підрозділу, товаришують між собою. І певна річ, що їм легше звинуватити мене в неправдивості, знищити відео з відео реєстратору, і висміювати мої дії. Таке поводження і рівень Патрульної поліції мене дуже здивував. З їх слів, я зрозумів що якщо ти бачиш якесь правопорушення, то краще промовчати, все одно нічого не доведеш.
Отже, я не погоджуюсь із зазначеним рішенням інспектора, бо вважаю себе невинним, постанову серія ГАБ №570473 від 22 травня 2021 року необґрунтованою та такою, що підлягає скасуванню в зв’язку з неповними з’ясуванням обставин, що мають значення для справи, невідповідність висновків інспектора фактичним обставинам справи, порушення норм процесуального права.
Частиною 2 ст. 286 КАС України визначено, що позовну заяву щодо оскарження рішень суб’єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності може бути подано протягом десяти днів з дня ухвалення відповідного рішення (постанови), а щодо рішень (постанов) по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксовані в автоматичному режимі, - протягом десяти днів з дня вручення такого рішення (постанови).
Крім того, у відповідності до вимог ст. 288 КпАП України особа, яка оскаржує постанову в справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати судового збору.
Я, КСЮ підтверджую, що мною не подано іншого позову до інспектора ВРПП Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області ст. лет. Поліції Терновий Афоній Олексійович щодо оскарження постанови серія ГАБ №570473 від 22 травня 2021 року з підстав, викладених у даному позові.
На підставі викладеного, керуючись вимогами ст.ст. 251, 288 КпАП України, ст.ст. 5, 20, 72, 160, 286 КАС України,-
ПРОШУ:
Скасувати постанову інспектора інспектора ВРПП Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області ст. лет. Поліції Терновий Афоній Олексійович серія ГАБ №570473 від 22 травня 2021 року, якою мене, КСЮ було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 850 грн. за ст.163 КУпАП.
Додатки: копія позовної заяви для відповідача
копія постанови, що оскаржується (з копією для відповідача )
копія паспорту